Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralar Zorlu Yokuşta

Kripto paraların Hazirandaki toplam piyasa hacmi 120 Milyar$ gibi bir değeri görmüşken, an itibariyle 70 Milyar$‘ın altına düşmüş halde.

Kripto para piyasası epey değişken olabiliyor. Bazen birden bire inanılmaz fiyat artışları, bazen ise tam tersi; aynı oranda fiyat düşüşleri. Bugün itibariyle yeni bir haftaya başlarken, geçtiğimiz hafta kripto paraların yaşadığı zorlu günlerin bir özetini çıkaralım.

Geçtiğimiz haftanın kapanışını yaptığımız Pazar gecesinde, kripto paraların yaşadığı durumu listeleyelim:

  • Bitcoin %23 düşüşle 1965$
  • Ethereum %36 düşüşle 158$
  • Litecoin %23 düşüşle 39$
  • Dash %33 düşüşle 136$
  • Ripple’ın XRP’si de %32 düşüş ile ciddi darbe aldı.

Tüm bunların sonucunda toplam piyasa hacmi Hazirandaki 120 Milyar$ değerinden, 68 Milyar$’a kadar geriledi.

Yatırımcılar bu düşüşün sebebi olarak 1 Ağustosta Bitcoin’in yaşayacağı “sivil savaş”ı işaret ediyor. 1 Ağustosta, SegWit2x’nin yürürlüğe sokulması için bir anlaşma yapılması gerekiyor. Taraflardan biri anlaşmayı yokuşa sürer veya herhangi bir problem çıkarsa, Bitcoin blockchaini ikiye bölünebilir.

Ethereum’un darbe alma sebebiyse, sisteme akın akın dahil olan ICOlardır. Bunların çoğu sisteme hiç bir fayda sağlamazken, büyük çaptaki mal varlıklarının birkaç kişinin elinde tutulması gibi bir riski de beraberinde getiriyorlar.

Ethereum’un ve Bitcoin’in ciddi darbe alma sebepleri bunlar. Ancak bu iki para birimi, piyasanın ‘ağır abileri’ oldukları için, düşerken tüm piyasayı beraberlerinde götürüyorlar. Bir de unutmadan şunu da eklemek gerek: Fiyatların düşmesindeki başka bir sebep de kısa vadeli yatırımcılardır. Piyasaya yeni dahil olan ve az biraz gelir elde eder etmez paralarını çeken bu yatırımcılar da fiyatların düşmesinde rol oynuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment