Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Kripto Para Türev Piyasasının Yüzde 78’ini Oluşturuyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre kripto para türev ürünlerinin ticari hacmi son zamanlarda %300 gibi inanılmaz bir artış yakaladı. Bunun yanı sıra BitMEX kripto para borsasının türev ürün konusundaki liderliği özellikle Binance ve Huobi gibi kripto para borsalarının türev ürün platformlarından sonra ciddi anlamda sarsıldı.

Kripto Para Piyasasında Türev Ürünlere Yönelik İlgi Artıyor

Türev ürün piyasasının özellikle Bitcoin fiyatında görülen sert dalgalanmaların temel sebebi olduğu biliniyor. Balinaların kaldıraçlı işlemlerin yardımı ile çok kısa sürede çok büyük hacimler yaratabilmeleri aslında kripto para piyasasının volatilitesini çok daha fazla arttırıyor.

Token Insight tarafından yapılan araştırmada, 2020 yılının ilk çeyreğindeki türev ürün hacminin 2 trilyon doların üzerinde olduğu ve daha önceki çeyreğe kıyasla %314 arttığı ortaya çıktı. Bunun yanı sıra Bitcoin’e ek birçok kripto para biriminin de türev platformlarında listelenmesi, BTC’nin payını çok fazla azaltmadı. Raporda BTC’nin bütün türev ürün platformlarındaki payının %78 olduğu ve Ethereum ile XRP gibi önde gelen kripto paraların piyasa pazar payında çok fazla düşüşe neden olmadığı belirtiliyor.

Yine de türev ürün borsalarında daha fazla kripto para biriminin listelenmesi, BTC’nin payının azalmasına sebep olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment