Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Siber Güvenlik Uzmanı: Satoshi Nakamoto’nun Kim Olduğunu Biliyorum

Kripto para sektörünün en tanınan isimlerinden birisi olan siber güvenlik uzmanı John McAfee, Bitcoin’in arkasındaki isim Satoshi Nakamoto‘nun asıl kimliğini bildiğini ifade etti. McAfee, Nakamoto’nun kimliğini %99 oranında doğru bildiğini belirtmiş olsa da daha önceki benzer açıklaması aslında bu iddiaya gölge düşürüyor.

Satoshi Nakamoto Kim veya Kimlerden Oluşuyor?

Satoshi Nakamoto’nun tek bir kişi olmadığını belirten ünlü isim, söz konusu takma adın arkasındaki beş yıllık bir süre boyunca çalışan 11 kişinin olduğunu belirtti. 11 kişinin beş yıllık süre sonunda Bitcoin’i icat ettiğini belirten John McAfee, bunların nasıl BTC’yi icat etmeye karar verdiklerini ise bilmediğini açıkladı.

Bitcoin’in white paper’ını kimin yazdığını belirtmeyen McAfee, buna rağmen ipucu vererek Craig Wright‘ın adını zikretti ve kendisinin ekipten olabileceğini ima etti.

White paper’ı yazan kişinin kesinlikle İngiliz olduğunu belirten McAfee, bunu yazan kişinin her noktadan sonra iki boşluk bıraktığını da belirtti. İlgili kişinin daha önce yazdığı profesyonel makaleleri inceleyen herkesin bu farkı anlayabileceğini belirten McAfee, daha önce de Satoshi’yi bildiğini ve kimliğini açıklayacağını belirtmişti. Buna rağmen kısa süre sonra bu iddiasından vazgeçen McAfee, yine daha fazla ilgi çekmek için böyle bir açıklama yapmış olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment