Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in İşlem Hacmi Dibi Gördü!

Bitcoin’in 9.400 dolar seviyesine çıkmasından sonra işlem ücretlerinde inanılmaz bir artış görülürken işlem hacminde ise tam tersi bir düşüş yaşandı. Bitcoin’in ortalama işlem ücreti 2 doların üzerine çıkarken, Glassnode tarafından aktarılan verilere göre işlem hacmi ise 2020 yılının Mart ayından beri görülen en düşük seviyeye yani 1.366 BTC’ye geriledi.

İlgili indikatör en son 30 Nisan tarihinde yani BTC’nin yükselişine tekabül eden gün artışa geçti ve 1,5 BTC’den yaklaşık 4 BTC’ye kadar artış yaşandı. Ancak 30 Nisan tarihinden sonra insanların artık BTC işlemi yapmak yerine ellerindeki varlıkları Halving’e kadar bekletmek için cüzdanlarına çektikleri görüldü.

Bitcoin Halving’in Beklentisi Artıyor

Kripto para borsalarındaki BTC miktarının azalmasının arkasındaki sebeplerden birisi de bu olarak biliniyor. Fiyatın düzeltme yaşaması ancak yine de 9.000 dolar seviyesine yakın durması ve Bitcoin Halving’e 10 günden de az bir süre kalması insanların beklemeyi tercih etmesine yol açtı. Bu da kötü değil tam aksine daha fazla kişinin Halving’e yönelik beklenti içerisine girdiğini gösteren olumlu bir gelişme olarak yorumlanabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment