Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Kritik Seviyeye Yaklaştı

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde kayda değer bir artış yaşadı. Bitcoin fiyatı bu hareketlilikle birlikte 8 bin dolar seviyesine yaklaştı.

Geçtiğimiz saatlerde kripto para piyasasında epey hareketli anlar yaşandı. Bitcoin ve diğer pek çok kripto para değer kazanırken yatırımcıların yüzleri yeniden gülmeye başladı.

Bugün sabaha karşı 7 bin 800 dolar seviyesini aşan Bitcoin fiyatı kısa süre önce yeniden ivme kazandı. Saat 9’dan sonra harekete geçen Bitcoin ani bir çıkışla 7 bin 900 doları da geçti.

An itibarıyla 7 bin 900-7 bin 940 dolar aralığında seyreden Bitcoin fiyatı 8 bin dolara ulaşmaya çalışıyor. Bunun Bitcoin için epey önemli olduğunu söylemek gerek çünkü BTC, 13 Mart’ta yaşanan düşüşten beri bu seviyeye gelememişti.

Bitcoin 8 bin doları zorluyor, TradingView

Bitcoin fiyatının geçtiğimiz son bir saat içerisinde yaptığı bu sıçramayla birlikte vadeli işlem piyasası da hareketlendi. Datamish verilerine göre BitMEX’te sadece 1 saat içerisinde 4 milyon dolarlık kısa pozisyon tasfiye edildi.

Son 1 saat içerisindeki uzun-kısa pozisyon tasfiyeleri, Datamish

Ethereum Hareketlendi

Bitcoin fiyatının harekete geçmesiyle birlikte kripto para piyasası da canlanmaya başladı. Bu arada alternatif kripto paralar da yükselişe geçtiler.

Özellikle Ethereum fiyatı kısa süre önce kritik bir seviyeyi aşmayı başardı. TradingView verilerine göre ETH fiyatı birçok borsada 200 doların üstüne çıktı ki ETH de tıpkı BTC gibi en son mart ayının ortalarında bu seviyelerdeydi.

ETH 200 doları geçti

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment