Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Kullanarak Silah Satın Alan Adam, Hapse Mahkum Edildi

Orta yaşlarında İskoçya vatandaşı bir adam, Bitcoin kullanarak dark web üzerinden yasa dışı silah aldığı gerekçesiyle 5 yıl hapse mahkum edildi. Yerel polisin yaptığı açıklamaya göre 48 yaşındaki David Mitchell, Bitcoin kullanarak ABD üzerinden 9mm’lik tabanca, 150 adet mermi ve bir adet susturucu satın aldı. Mitchell’in aldığı malzemelerin piyasa değeri ise 3.000 dolara yakın.

Bloomberg’in haberine göre Mitchell silahı ve mermileri dark web üzerinden satın aldı ve daha sonra bunların ABD’den İskoçya’ya kargolanmasına yardım etti ancak paket yeni kurulan organzie suç birimi tarafından yakalandı. Mitchell’in ofisine paketi yakalayan polisler tarafından bir plasebo ilaç gönderildi ve daha sonra şüpheli evine kadar takip edildi.

Polis daha sonra arama emri ile birlikte eve girdi ve gönderdikleri plasebo ilacın bir kanepenin altında saklı olduğunu buldu. Yasa dışı yollardan silah almak suçundan tutuklanan Mitchell, 5 Aralık 2018 tarihinde mahkemeye çıkarıldı ve suçlu bulunup 14 Ocak tarihinde de beş yıl hapse mahkum edildi.

Mitchell yaptığı açıklamada silahı sadece deneme amaçlı aldığını ve bunun gerçekten yapılıp yapılamayacağını görmek istediğini vurguladı. Mitchell’in avukatına göre ise müvekkilinin uzun bir süre depresyon tedavisi görmesi, davranışsal problemleri olmasının kanıtı. Yine de mahkeme bunu hafifletici neden olarak görmedi.

Özellikle ilk yıllarda dark web üzerinden uyuşturucu, silah almak ve kiralık katil tutmak için kullanılan Bitcoin, zamanla bu imajdan sıyrılsa da hala benzer şekillerde kullanım görebilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment