Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Küresel Hisse Senedi Krizi Ortasında Neden Yükseliyor?

Kripto para piyasası, global piyasalardaki tüm negatif seyre rağmen yükseliş yönlü ivmesini korumaya devam ediyor.

Başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto para piyasası, Asya ve Avrupa hisselerindeki düşüşe ve ABD hisse senedi vadeli işlemlerindeki gerilemeye rağmen 66.000 doların üzerinde tutunmayı başardı.

Perşembe günü açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin ardından gelen risk iştahındaki artış sonrası, kripto para piyasasında Bitcoin %1, Ethereum ise %3 civarında bir düşüş yaşamıştı.

Kripto para piyasası değeri son 24 saatte %1,3 artış gösterirken, küresel hisse senetleri değer kaybetti. Avrupa borsaları, Asya borsalarındaki ve ABD vadeli işlemlerindeki gerilemenin ardından Cuma günü düştü. Nasdaq %0,26, NYSE ise %0,33 değer kaybetti.

Spot Bitcoin ETF’lerine son 4 gündür giriş yaşanması ve bir süredir devam eden negatif akışın kırılması, yükselişlerin arkasındaki sebeplerden biri olarak gösterildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan ActivTrades analisti Pierre Veyret, küresel hisse senedi düşünün arkasında Çin’deki makroekonomik stres göstergeleri olabileceğini söyledi:

ABD’nin Çin mallarına daha fazla vergi uygulayacağı ihtimaline ek olarak, Çin’deki zayıf konut satışları ve tüketim verileri yatırımcılara bu haftaki karların bir kısmını geri çekmeleri için geçerli bir neden sağladı ve gösterge endekslerin yeni belirlenen seviyelere geri çekilmesine yol açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!