Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri Arasındaki Rekabet Kızışıyor: Zirveden Etti!

Bitmain ile bağlantılı Antpool maden havuzu, ABD merkezli Foundry’yi yerinden ederek Bitcoin blockchainindeki en büyük havuz oldu.

MinerMag tarafından paylaşılan bilgilere göre Digital Currency Group’a bağlı Foundry, ay boyunca üretilen toplam blok sayısı bakımından Ocak 2022’den sonra ilk kez başka bir havuzun gerisine düşerek zirveyi kaybetti.

Blockchain verilerine göre Antpool, kasım ayı boyunca 1.219 blok üreterek ay içerisinde 1.216 blok üreten Foundry’ye küçük bir fark attı.

İki maden havuzu, 83,5 BTC’lik işlem ücreti dahil edilmezse kendi aralarında toplamda 8.672 Bitcoin ödül aldı.

Çin’in 2021’de getirdiği engellerin ardından kripto para madenciliğinin Kuzey Amerika’da yükselişe geçmesiyle birlikte Foundry USA de pazar payını büyütmüştü.

CrpyotQuant’ın analizine göre Antpool ve Foundry arasındaki rekabet, son dönemlerde kızışmaya başladı. Bu iki, blockchaindeki toplam hash oranının %53,4’ünü temsil ediyor. CryptoQuant analisti Bradley Park, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bitcoin halving’i yaklaştıkça madencilik cihazlarının üretkenliği açısından ABD ve Çin arasındaki rekabetin artmasını bekliyorum. Çünkü elektrik masrafları ve madencilik zorluğu arttıkça Bitcoin madenciliğinin birim maliyeti de muhtemelen artacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!