Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri, Son 5 Yılda Yalnız 3 Kez Bu Kadar Coini Cüzdanda Tutmuşlardı

Bitcoin madencileri, bir ay boyunca ürettikleri BTC’lerin toplamda 6.000 tanesini cüzdanlarında tutuyorlar. Bu büyüklükte bir akümülasyon, geçtiğimiz son 5 yıl içerisinde yalnızca 3 kez görüldü.

2020’nin sonu ile 2021’in başında yüklü miktarlarda Bitcoin satan madenciler, nisan başında HODL yapmaya başladı. Glassnode’un raporuna göre geçen ay başlayan trend, güçlenerek devam ediyor.

Bu döneme 5 yılda 3 kere rastlandı

Cüzdanların 14 günlük hareketli ortalamasına (zorluk ayarının değişme sıklığıyla aynı) bakıldığında, madencilerin sergilediği hareketin kayda değer olduğu görülüyor.

Geçen yılki halving sonrasında günde toplamda 900 tane Bitcoin üreten madenciler, ayda yaklaşık 27.000 tane BTC kazıyorlar. Bu sayının yaklaşık %22’sine denk gelen 6.000 adet BTC, cüzdanlarda tutuluyor.

Madenciler, son 5 yıl içerisinde bundan önce sadece 3 kez ayda 6.000’den fazla BTC akümüle ettiler. Grafiğe göre bu ölçekte bir akümülasyon sırasıyla Haziran 2016, Ağustos 2018 ve Kasım 2019 tarihlerinde gözlemlendi.

bitcoin-akumulasyon-btc-coin-hodl

Sermaye yön değiştirmeye başladı

Madenci tarafındaki HODL trendi gücünü muhafaza etse de, Bitcoin salı gününe %3’ten fazla değer kayıp 58.000 doların altına inerek giriş yaptı.

Glassnode; ‘Binary CDD’ ve ‘HODLed or Lost Coins’ grafiklerini baz alarak bazı Bitcoin sahiplerinin coinlerini harcamaya başladığını tespit etti.

Alım-satım platformları incelendiğinde, Coinbase cüzdanlarının küçülmeye; Binance cüzdanlarınınsa kabarmaya başladığı görüldü.

Ethereum ve Dogecoin gibi altcoin fiyatlarındaki yükselişten yola çıkan Glassnode, Bitcoin’e gösterilen kurumsal talebin sürdüğünü fakat bazı bireysel yatırımcıların konsolidasyon dönemini fırsat bilip altcoin pazarına yöneliyor olabileceğini açıkladı.

binance-coinbase-cuzdan-miktar
Coinbase’in bakiyesi azalıyor; Binance’inki artıyor
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!