Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Opimas: Yaklaşık 200 Milyar Dolarlık Bitcoin Risk Altında

Finansal hizmet şirketi Opimas, yaklaşık 200 milyar dolarlık Bitcoin’in risk altında olduğunu açıkladı. Şirkete göre, kurumsal yatırımcılar ve bazı kripto para borsaları da risk altında bulunuyor.

Hedgeweek haberinde yer alan açıklamalara göre Opimas, bazı kurumsal yatırımcıların ve büyük kripto para borsalarının müşterilere ait varlıkları saklarken ortalamanın altındaki custody hizmetlerine güvendiğini söyledi. Her ne kadar kurumsal düzeyde güven duyulan, saygın custody hizmetleri var olsa da, hiçbirisinin eşit bir çözüm sunmadığı ifade ediliyor.

Kurumsal yatırımcılar için risk büyük

Açıklamaya göre çok büyük miktarda Bitcoin veya farklı bir kripto para tutanlar, hala bireysel yatırımcılar için tasarlanmış olan depolama hizmetlerine güveniyor. Her ne kadar bazı bireysel cüzdan gibi uygulamalar güvenli ve itibarlı olarak kabul edilse de kurumsal yatırımcılar için böyle bir yaklaşımın operasyonel risk taşıdığı belirtiliyor.

Soğuk cüzdan ve saklama hizmetleri haricinde, kurumsal yatırımcıların bir kısmının varlıklarını sıcak cüzdanlarda tuttuğu ifade ediliyor. Şirkete göre, kurumsalların tuttuğu kripto paraların yaklaşık yüzde 22’si, kısmen riskli şekillerde korunuyor.

Kurumsallar için yükseliş bekleniyor

Opimas, kurumsal kripto para aracılık hizmetleri ve custody piyasasının yıllık bazda elde ettiği gelirin kabaca 2 milyar dolar olduğunu belirtiyor. Bu miktarın 2026’ya kadar 8 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Gelirlerin büyük kısmı ise aracılık hizmetlerine atfediliyor.

Kripto para piyasasının toplam değerinin %20’si kurumsal yatırımcıların cüzdanındayken, Opimas bu sayının aracılık ve saklama hizmetlerindeki gelişmelerle birlikte 2026’ya kadar %50’nin üstüne çıkmasını bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!