Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitexen Ödenmiş Sermayesini 25 Milyon TL’ye Yükseltti

Geliştirdiği inovatif teknolojilerle Türkiye’deki fintek sektöründe zirveyi hedefleyen Bitexen Teknoloji A.Ş., sermayesini 25 milyon liraya yükseltti. Bitexen, yerli kripto para sektöründe en fazla ödenmiş sermayeye sahip şirket oldu.

Türkiye’deki dijital varlık ekonomisine katkı sağlama misyonuyla hareket eden Bitexen, ödenmiş sermayesini 5 katlık bir büyümeyle 5 milyon liradan 25 milyon liraya çıkarma kararı aldı.

Kullanıcı sayısı 1 milyonu aştı

2018’de İTÜ Arı Teknokent’te kurulan Bitexen’in toplam kullanıcı sayısı, 2021’in ikinci çeyreği itibarıyla 1 milyonun üstüne çıktı. Bitexen Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, “tüm hizmetlerini daha ileriye taşımak ve daha çok kişiye ulaştırmak için” yatırımları genişletme kararı aldıklarını söyledi.

Bitexen; bu yılın başından beri Adana Demirspor, Kayserispor, Giresunspor, Boluspor gibi kulüpler ile anlaşma sağladı yaptı ve bunlar için taraftar tokenı geliştirmeye başladı.

Bunların yanında, borsa kullanıcıları için bir sadakat projesi olarak geliştirilmiş EXEN Coin de Bitexen’in alım-satım platformunda bulunabiliyor.

“Yatırımcılarımız gönül rahatlığıyla parasını çekebilir”

Bitexen; geçtiğimiz aylarda küresel denetleme şirketi Coinfirm ile kara para aklamayı önleme (AML) kapsamında bir iş birliği gerçekleştirdi. Altyapı çalışmaları kapsamında Kaspersky ile de iş birliği yapılmış ve alım-satım platformunun güvenliğini test edilmişti.

Kemal Cenk Erdem, bunların ve sermaye yükseltme kararının ışığında şunları söyledi:

“Bitexen Teknoloji, öz kaynakları ile gelişimini sürdüren bir yapıya sahiptir. O yüzden, geçtiğimiz günlerde yaptığımız açıklamada da belirttiğimiz gibi her yatırımcımız istediği anda, gönül rahatlığıyla parasını çekebilir. Bitexen Teknoloji, dünya markası olmak için çıktığı yolculukta emin adımlarla ilerlemektedir.

Ödenmiş sermayemizi 5 katına çıkarttık. 25 Milyon Türk Lirası ödenmiş sermayemiz ile hizmetlerimizi genişleterek ülkemize ve ülkemizdeki dijital varlık ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu adım bizim için gurur verici ve mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin önde gelen FinTek firmalarından biri olarak, hedeflerimiz ve vizyonumuz doğrultusunda sektörel potansiyelleri detaylıca ele alıp birçok yenilikle kullanıcılarımızı mutlu etmeye devam edeceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!