Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın Şirketi Tesla DOGE ile Ödeme Almaya Başlayabilir

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter’dan düzenlediği ankette insanlara “Tesla’nın DOGE’u kabul etmesini istiyor musunuz?” şeklinde bir soru yöneltti.

Elon Musk, Dogecoin’i DOGE-1 adlı Ay göreviyle Ay’a göndereceğini duyurduktan sonra bu sefer Tesla müşterilerinin nabzını yoklamaya başladı.

Musk’ın şirketi SpaceX, DOGE-1 görevi için gerekli ödemeyi Dogecoin ile aldığını açıklamıştı. Geometric Energy Corporation, yapılan anlaşma kapsamında SpaceX’in Falcon 9’una 40 kilogramlık bir küp uydu yükleyecek ve bundaki kamera ve sensörler ile Ay’dan veri toplayacak.

tesla-elon-musk-dogecoin-doge-anket

DOGE ile Tesla almak mümkün olabilir

Tesla, bu yıl 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı yaptıktan sonra müşterilerine BTC ile araba satmaya başladı.

Şu an için yalnızca ABD’deki müşteriler için geçerli olan bu hizmet sayesinde, fiyatı 37.990 dolar ile 124.000 dolar arasında değişen Tesla marka araçların ücreti BTC ile ödenebiliyor.

Bitcoin ödemelerini işlemek için açık kaynaklı bir yazılım kullanan şirket, şu an için BTC’den başka bir kripto parayı kabul etmiyor. Elon Musk’ın DOGE ile ilgili düzenlediği ve şimdiden 900.000’den fazla oyun kullanıldığı anketin sonuçları, bu durumu değiştirebilir.

Tesla, martın sonunda yayımladığı finansal raporda bilançosundaki BTC’lerin toplam değerinin neredeyse 1 milyar dolar arttığını ve 2.48 milyar dolara çıktığını açıkladı. Şirket, çeyrek boyunca BTC ile yaptığı satışlardan 101 milyon dolar net gelir elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!