Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İş Portföy Fonu Coinbase, MicroStrategy Gibi Şirketlere Yatırım Yaptı

İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fonu, kripto para borsası Coinbase’e yatırım yaptı. Yatırım yapılan şirketler arasında, aldığı Bitcoinler ile ön plana çıkan MicroStrategy de bulunuyor. 

İş Portföy, nisanda kurduğu blockchain fonunun performans raporunu dün yayımladı. Net varlık değeri 27 milyon lira olan fon, 29 Nisan’da kripto para şirketlerine yatırım yapmaya başladı.

Coinbase, MicroStrategy ve diğerleri

Hisse senetlerine ve borçlanma araçlarına yatırım yapan fonun %72,47’si hisse alımlarından oluşuyor.

Toplamda 40 farklı şirketin hisselerine yatırım yapan fonun portföyünde, kripto para borsası Coinbase’e, madencilik devi Ebang International’a ve bilançosunda 91.579 tane Bitcoin bulunduran MicroStrategy’ye yer veriliyor.

Coinbase ve Microstrategy hisseleri aynı günde alınırken COIN’in birim alış fiyatı 301,40; MSTR’nin birim alış fiyatı 679,69 dolar oldu. COIN ve MSTR hisseleri, pazartesi günü sırasıyla 293,45 ve 569,46 dolardan kapanış yaptı.

Kripto para değil blockchain vurgusu

İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Erarslan, kuruluş gününde fonun “kripto paralara yatırım yapmayacağını” söylemiş ve blockchain odaklı bir strateji izleneceğinin mesajını vermişti.

Fonda Walmart, Amazon, Microsoft, Visa, IBM gibi şirketlere yer verilirken, şimdiye dek yapılmış hisse yatırımlarının yaklaşık %10’unu Square, Microstrategy ve Galaxy Digital üçlüsü oluşturuyor.

Türkiye’deki ilk blockchain fonu

İş Portföy, Türkiye’de blockchain teknolojisine yönelik kurduğu fon ile bir ilke imza attı. Fonun toplam değerinin en az %80’i, “blockchain teknolojisini geliştirmek, araştırmak, desteklemek, yenilemek veya kullanmak için maddi kaynaklarını taahhüt eden şirketlere” ve “bu şirketlerin hizmet sağlayıcılarına” ayrılıyor.

1’den 7’ye kadar olan skalada risk değeri 6 olarak belirlenen fonun karşılaştırma ölçütü %65 Reality Shares Nasdaq Blockchain Economy Net Total Return Endeksi, %10 BIST Teknoloji Getiri Endeksi ve %25 BIST-KYD ÖSBA Sabit Endeksi olarak açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!