Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Goldman Sachs Yöneticisinin Dogecoin’le Servet Kazanıp İstifa Ettiği Söyleniyor

Goldman Sachs’in Londra ofisinde çalışan bir genel müdürün, Dogecoin’e (DOGE) yatırım yapıp milyonlarca dolar kazandıktan sonra istifa ettiği aktarıldı.

Goldman Sachs’in Londra’daki gelişen piyasalarda satış departmanından sorumlu olan Aziz McMahon, bankada 14 yıl boyunca görev aldıktan sonra istifa etti.

DOGE sayesinde servet kazandığı iddia ediliyor

eFinancialCareers’a konuşan kaynaklar, McMahon’un istifasını DOGE’a yatırım yaparak elde ettiği servete bağladılar.

Geçen hafta 0,73 dolara kadar çıkıp, bugün 0,474 dolara gerileyen DOGE, bu düşüşe rağmen yılbaşına kıyasla %9.985 oranında daha değerli. Bir süre boyunca en büyük 4. kripto para olan DOGE, salı günü 61 milyar dolarlık piyasa değeriyle XRP’nin ardından 5. sırada yer alıyor.

McMahon’un LinkedIn’deki profili henüz güncellenmemişse de, Business Insider’ın haberinde McMahon’un istifasının Goldman Sachs yetkililerince teyit edildiği belirtildi. McMahon, istifasına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Hedge fonu kuracak olabilir

eFinancialCareers haberine göre McMahon’un meslektaşları, onun DOGE’da servet kazandıktan sonra kendi hedge fonunu kurabileceğini söylediler. McMahon’un gelecek planları, belirsizliğini koruyor.

Bridgewater Associates’ın CFO’su John Dalby’nin NYDIG’e, CFTC’nin eski başkanı Christopher Giancarlo’nun BlockFi’a, Bank of America’nın analist kadrosunda yer alan Luyi Zhang’in ise Coinbase’e geçiş yaptığı düşünülürse; geleneksel bankacılık sektöründe görev almış bazı isimlerin son dönemlerde kripto para dünyasına geçiş yapmaya başladığı söylenebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!