Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTSO.EU, XRP Ledger’daki Depozito Ücretlerinin Düşürülmesi İçin Destek Verdi

Oracle hizmeti veren FTSO.EU, XRP Ledger’da cüzdan oluşturmak için verilen depozito miktarının düşürülmesi için destek verdi. Bu konuda destek verenler arasında Ripple ve XRPL ekibinden isimler bulunuyor.

Flare ağındaki FLR token işlemleri için doğrulama hizmeti verecek olan FTSO.EU; David Schwartz, Alloy Networks ve Wietse Wind’a katıldıklarını açıkladı.

FTSO.EU ekibi, paylaştığı Twitter gönderisinde XRP cüzdanı aktivasyonu için gerekli 20 XRP’lik ücretin 10 XRP’ye düşürülmesini; Trust Lines gibi cüzdanların maliyetinin ise 2 XRP’ye düşürülmesi yönünde destekte bulundu.

XRPScan’in paylaştığı, doğrulayıcılara ait görüntüde FTSO.EU’nun 10/2 XRP yönünde oy verdiği görülüyor.

ftso-xrpledger

Oylama nasıl başladı?

Ripple CTO’su David Schwartz, 10 Nisan’da XRPL depozito ücretleriyle ilgili bir açıklama yapmıştı. Schwartz, XRP fiyatının iki hafta boyunca 1 doların üzerinde devam etmesi halinde 20/5 olan XRPL depozito gereksiniminin 10/2’ye düşürülmesini destekleyeceğini ifade etti.

XRPL doğrulayıcısı Alloy Networks, Schwartz’a katıldığını ifade ederek depozito ücretlerinin düşürülmesi gerektiğini ancak agresif bir düşüşün uygun olmayacağını söyledi.

29 Nisan’da XRP Ledger geliştiricisi Wietse Wind, Schwartz’a ve Alloy Networks’e katıldığını ifade ederek 10/2 şeklinde verilen oylamaya katıldığını açıkladı.

XRP Ledger’da oylama nasıl işliyor?

XRP Ledger doğrulayıcıları, işlem maliyetleri ve depozito ücretleri gibi konularda oylama yapabilirler. Bir doğrulayıcıyla ağın özellikleri arasında çıkabilecek uyuşmazlık gibi durumlarda, doğrulayıcı tercihine yönelik bir oylama başlatabilir. Çoğunluk kabul ederse, bahsi geçen değişiklik hayata geçirilir.

Bununla birlikte, doğrulayıcıların bazı parametreler için minimum gereksinimlerin altında oy vermesinin XRPL’i saldırılara maruz bırakabileceği belirtiliyor. Bu parametreler arasında depozito ücreti de bulunuyor ve bu parametre için XRPL’in belirlediği önerilen değer 20 XRP şeklinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!