Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri BTC Fiyatı Bu Seviyenin Altına Düşene Kadar Kar Elde Edebilirler

Çin‘deki kripto para madencilik şirketlerinden olan F2Pool, kripto para madenciliğindeki karlılık oranlarını açıkladı ve hangi aşamada madencilik yapmanın ‘karlı’, hangi aşamada madenciliğin ise ‘karsız’ olacağını gösterdi.

Dünyanın en büyük altıncı maden havuzu olan F2Pool’un CEO’su Shixing Mao Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Zcash gibi önde gelen kripto paralar için karlılık oranını açıklayan bir görsel paylaştı.

Mao tarafından paylaşılan grafiğe göre eğer Bitcoin fiyatı 5,375$ seviyesinin altına düşerse Antminer T9 cihazıyla madencilik yapmak artık kar sağlamamaya başlayacak. Ancak eğer bir madenci Bitcoin madenciliği yapmak için S7 model ekipmanı kullanıyor ve kar etmek istiyorsa Bitcoin fiyatının 11,581$ olması gerekiyor.

Antminer T9 modeli geçtiğimiz yılın Ocak ayında satışa sunulmaya başlamıştı ancak bu cihazın Bitcoin madencilerine hala kar sağladığını söyleyebiliriz. F2Pool verilerine göre T9 kullanan madenciler Bitcoin fiyatı 5,375$ seviyesinin altınca düşmediği sürece kar elde etmeye devam edecekler. Tabii bu karın ne kadar olacağı değişiklik gösterebiliyor.

T9 modelinin yanı sıra daha yakın tarihte üretilmiş olan Innosillicon T2 modelini kullanan madenciler ise Bitcoin fiyatı 3,891$ düzeyinin altını görünceye kadar kar elde edebiliyorlar.

Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin fiyatı şu an için 6,480$ düzeylerinde seyrediyor.

Ekran kartı üreticilerinden Nvidia, geçtiğimiz ay yaptığı bir duyuruda madencilik ekipmanlarından elde edilen gelirin beklenen çok daha az kaldığını açıklamıştı. Şirket o dönemlerde yaptığı açıklamada bu yıl Blockchain, kripto para ile ilgili pek fazla satış yapmayı planlamadığını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment