Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri Fiyattan Umutlu

Kripto para sektörünün lider para birimi Bitcoin’in fiyatını en yakından takip eden oluşumların başında, hiç şüphe yok ki madenciler geliyor. Bu isimler, genelde sektördeki son gelişmelere göre fiyat tahminleri yapıyorlar ve yapacakları hamleleri de buna göre şekillendiriyorlar.

Konuyla ilgili olarak yapılan bir araştırma ise, madencilerin şu aşamada fiyat konusunda çok iyimser olduğunu ortaya koydu. Kripto para sektörü analiz ve araştırma firması Skew Markets’ın yaptığı araştırmaya göre, madenciler; yaşanacak olan blok ödülü yarılanması ile birlikte, bu alanda fiyat artışı beklediklerini ifade ediyor.

Şu anda birçok madencinin, akümülasyon dönemine geçtiğini ifade eden araştırma, olası fiyat artışı öncesi madencilerin adeta Bitcoin stokladığını ortaya koyuyor. Zaten madenciler için Bitcoin fiyat artışı bir umuttan çok, aslında bir nevi zorunluluk dahi denebilir.

Şu anda Bitcoin blok ödülünün gelecek yılın Mayıs ayında yarılanacak olması ile birlikte, madencilerin operasyon maliyetleri aynı kalsa da, BTC cinsinden aldıkları ödül yarıya düşecek. Bu sebeple zaten madencilerin birçoğunun fiş çekmemesi için, lider kripto para biriminin ciddi bir artış yaşaması gerekiyor. Bakalım, şu an için 10 bin dolar bandında seyreden BTC, yarılanma sonrası nerelere gelecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment