Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ödemeleri Yerel Yönetimler İçin 6 Kat Daha Ucuz

Kanada’da faaliyet gösteren yerel bir kripto para borsası olan Coinberry’nin kurucu ortağı Ever Kuhn, yaptığı açıklamada, Bitcoin ödemelerinin vergi konusunda banka kartlarına göre, çok daha ucuz bir yöntem olduğunu ifade etti.

Bu mantıktan yola çıkarak, yerel yönetimler için Bitcoin ile vergi almanın, diğer süreçlere göre çok daha doğru ve efektif bir hamle olacağını ifade eden başarılı yönetici, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

”Bir kredi kartı şirketi, her bir ödemeden yüzde 3 komisyon alıyor. Örneğin Coinberry borsası olarak bizim aldığımız komisyon ise binde 5. Yani neredeyse 6 katlık bir fark var. O sebeple de bu noktada yerel yönetimler vergi toplama konusunda bizleri seçerlerse, aslında onlar için çok daha faydalı bir şey yapmış olurlar.”

Toronto yakınlarında bulunan Richmond Hill bölgesi de, geçtiğimiz dönemde Bitcoin’i emlak vergisi olarak kabul etmeye başlamıştı. Aynı zamanda bundan altı ay kadar önce de yine bir başka Kanada şehri olan Innisfil, benzer bir sürecin altına imza atmıştı.

Şu anda ülkede bu alanda ciddi çalışmaların da olduğu ifade ediliyor. Ancak tabii ki makro bazda yöneticiler, Bitcoin ve kripto paraların bu alanda işin içine girmeden önce, kendilerini biraz daha ispat etmeleri gerektiğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment