Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri “Hash Rate Operasyonuna” Mı Başladı?

12 Mart tarihinde oldukça sert bir düşüş yaşayan lider kripto para birimi Bitcoin‘in fiyatı, doğal olarak hash rate ve madencilik dinamiklerinde de benzer gerilemelere yol açtı. Fiyat yeniden hafif bir toparlanma yaşasa da 10 Nisan sabahı itibariyle 7.000 doların altı tekrar görüldü.

Bütün bu gelişmelerin sonrasında ise madencilerin yeniden Bitcoin ağının hash rate‘ini arttırmaya başladığı görüldü. Bitcoin’in fiyatının Mart ayı ortalarından bu yana %40 artmış olması hash rate yükselişinin temel sebebi olabilir. Hash rate de yaşadığı sert düşüşten sonra %12 gibi önemli bir artış elde etti ve madencilerin bundan kazanç elde etmeye çalışması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Ünlü kripto para analisti PlanB de bu artışı fark ettiğini açıkladı. Ancak gözden kaçan şey ise madencilerin başka ağdan gelmiş olabilecekleri. Bitcoin Cash ve Bitcoin SV’nin yaşadığı blok ödülü yarılanması, birçok madencinin Bitcoin ağına geçmesine sebep oldu.

Bu da hash rate’in asıl yükseliş sebebi olarak öne sürülebilir.  Bu gelişme aslında yakında rekabetin daha da artacağı anlamına geliyor ve oldukça olumlu bir yükseliş olarak yorumlanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment