Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME’ve Bakkt Üzerindeki Bitcoin Vadeli Hacmi Sert Düştü

Regüle edilen iki Bitcoin vadeli işlem alım satım platformu konumundaki CME Group ve Bakkt üzerindeki hacmin Mart ayında ciddi bir düşüş yaşadığı görülüyor.

The Block tarafından yapılan açıklamaya göre CME’nin günlük ortalama BTC vadeli hacmi %50 düşüş yaşayarak Mart ayında 242 milyon dolara kadar geriledi. Şubat ayında bu hacmin ortalama olarak günlük 493 milyon dolar seviyelerinde olduğu biliniyor.

Bakkt’ın ortalama ticari hacminin ise Mart ayında %38,8 düştüğü görülüyor. Daha önceki ay 27 milyon dolarlık ortalama hacme sahip olan Bakkt’ın Şubat ayı verileri 16,51 milyon dolara işaret ediyor.

Bakkt’ın hacmi nispeten az olsa da CME kesinlikle piyasada en aktif rol oynayan platformlardan birisi. CME üzerindeki hacim artışı veya düşüşü de bu sebeple oldukça önemli ve piyasada yön belirleyebilecek bir faktör olarak görülüyor. Bunun yanı sıra iki borsadaki açık vadeli işlem kontratlarının sayısının da aydan aya ciddi bir şekilde düştüğü görülüyor.

12 Mart tarihinde yaşanan Bitcoin fiyat düşüşünden ziyade, bunun da asıl sebebi olan küresel ekonomik kriz bu düşüşün arkasındaki en önemli unsur olabilir. Özellikle kurumsal yatırımcılara hitap eden vadeli işlemlerde böylesine bir düşüş görülmesi ise fiyatın uzun bir süre daha toparlanma yaşayamayabileceğini gösteriyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment