Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Makro Ekonomist: Bitcoin’de Sırada 2.000 Dolar Olabilir

Bitcoin 12 Mart tarihinde yaşadığı düşüşten sonra “kırılgan bir yükseliş” elde etse de bu durum önde gelen bir makro ekonomiste göre pek de iyi bir gelişme olmayabilir. Sektörün tanınan isimlerinden Henrik Zeberg, TradingView üzerinden paylaştığı son yazısı ve grafiğinde BTC yatırımcılarını zor günler beklediğine işaret etti.

Bitcoin’i Bekleyen Tehlike

Zeberg, Bitcoin fiyatında böylesine hafif bir yükselişin aslında daha sert bir düşüş anlamına geldiğinin altını çizdi. Şu an için BTC’nin küresel ekonomi ile aynı hareket ettiğini belirten analist, bu konuda bir ayrışma yaşanması durumunda BTC’nin dibi görebileceğini açıkladı.

Zeberg’in tahminine göre BTC yakın vadede 2.000 dolara kadar düşebilir. Bunun ne zaman veya nasıl olacağının kesin olmadığını belirten analist, böyle bir durumun gerçekleşmesi için Bitcoin’in geleneksel piyasalardan tamamen ayrışması gerektiğini de belirtti.

Analist açıklamasının devamında ABD Dolarının güçlenmesi durumunda da daha önce görülmeyen seviyelere inilebileceğinin altını çizdi. Şu an için ABD ekonomisinin devamlı olarak para basması doları ayakta tutsa da yakında bu konuda bir sıkıntı yaşanabilir ve çatlaklar oluşabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment