Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilerinin Yeni Gelir Kapısı Belli Oldu

Glassnode tarafından aktarılan bilgilere göre, Bitcoin madencileri artık gelirlerinin yaklaşık olarak %15’ini direkt olarak işlem ücretlerinden elde ediyorlar. Bu seviye aslında 2018 yılının başlarından beri görülmemişti. Kripto para sektörünün FOMO’ya kapıldığı ve BTC fiyatının 20.000 dolar olduğu tarihlerdeki gelişmenin yeniden görülmesi ise büyük bir şaşkınlık yarattı. Peki bunun sebebi tam olarak ne?

BitInfoCharts tarafından aktarılan bilgiye göre ortalama Bitcoin işlem ücreti de 5,83 dolara kadar sıçradı. Aslında bunun temel sebebi 11 Mayıs tarihinde yaşanan Bitcoin Halving olarak biliniyor. Bitcoin Halving sonrası madencilikten bekledikleri geliri elde edemeyen ve zararlarını bile karşılayamayan madencilerin bu işlemi durdurduğu biliniyor.

Bitcoin Ağı Artık Hazır Mı?

Bunun yerine direkt olarak işlem ücretlerinden gelir elde etmeye odaklanan madencileri, BTC fiyatı eğer bu seviyelerde kalmaya devam ederse zor günler bekliyor gibi gözüküyor. Yine de yaşanan bu küçük çaplı krize rağmen Bitcoin işlem ücretlerinin 2018 yılındaki ortalama 55 dolarlık seviyeye çıkmaması oldukça sevindirici bir gelişme. Bu da aslında Bitcoin altyapısının 2 yıl gibi kısa sürede inanılmaz bir gelişme kaydettiğini ve artık ana akım kitlelerin kullanımına daha uygun olduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment