Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dark Web Üzerindeki Bitcoin İşlemleri Yüzde 340 Arttı!

Bitcoin teknoloji şirketi Bitfury tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, dark web platformları üzerinde gerçekleştirilen Bitcoin işlemlerinde 2017 yılına kıyasla %340 gibi önemli bir artış yaşandı. 2017 yılının ilk çeyreğine bakıldığında dark web satıcılarının Bitcoin ile yaklaşık 87 milyon dolarlık gelir elde ettikleri görülüyor.

“Arka Sokaklarda” Bitcoin Kullanımı Artıyor

2019 yılının ilk çeyreğinde ise bu gelirin 240 milyon dolara arttığı vurgulanmakta. Forbes’in aktardığı bilgilere göre ise bu miktar 2020 yılının ilk çeyreğinde 384 milyon dolara kadar çıktı. Aslında kolluk kuvvetleri tarafından yapılan operasyonlar ile birçok  önde gelen dark web satıcısı yakalansa da artan miktarın bu seviyelere ulaşması aslında çok ciddi bir Bitcoin kullanımı olduğunu gösteriyor.

Aslında sadece Bitcoin değil, Litecoin ve Monero ödemelerinde de artış olduğu görülüyor. Bitfury raporunda Bitcoin fiyatının artışından dolayı yapılan işlemlerin değeri artsa da toplam Bitcoin miktarının azaldığı ifade ediliyor. Bitcoin miktarının azalmasında Litecoin ve Monero kripto para birimlerinin kullanımının artması da büyük bir etken gibi gözüküyor.

Özellikle son yıllarda Bitcoin’in gizliliğinin bazı yöntemlerle ihlal edilmesi, tamamen gizlilik odaklı kripto para birimi Monero’ya yönelimi artırmıştı. Gelecek yıllarda da Dark Web tabanlı platformlarda Bitcoin ve Monero kullanımında artış görebiliriz gibi duruyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment