Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilerinin Yüzleri Gülmeye Başladı

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz haftalarda 8 bin dolardan 4 bin dolara kadar düştü. Böylece madencilik yapan birçok kişi para kazanmamaya hatta zarar etmeye başladı.

Bitcoin ağında geçtiğimiz gün bir zorluk ayarı yapıldı ve böylece madencilik yapmak biraz daha kolaylaştırılmış oldu. Bunun sebebi elbette ağdaki rekabetin ve hash oranının azalmış olmasıydı.

Hash Oranı Artıyor

Bitcoin ağında yapılan bu zorluk oranı etkilerini şimdiden göstermeye başladı. Blockchain verilerine göre Bitcoin ağındaki hash oranı hızla artmaya başladı.

Zorluk oranının 14 trilyonun altına inmesiyle birlikte madenciler daha az enerji harcayarak da Bitcoin kazabilmeye başladılar. Bunun sonucunda geçtiğimiz hafta cihazını kapatmak zorunda kalan birçok madenci bu cihazları yeniden açmaya başladı.

Yukarıdaki grafikten de görülebileceği üzere ağdaki hash oranı 12 Mart tarihine kadar 120 milyon TH/s seviyesinin üstündeydi. Ancak 12 Mart’ta, yani tam Bitcoin fiyatının düşmeye başladığı günde hash oranı da hızla düşmeye başladı.

O tarihten beri 110 milyon TH/s seviyesinin altında olan bu oran, dün yapılan ayarlamayla birlikte yeniden bu seviyenin üstüne çıktı. Ağdaki hash oranının artmış olması madencilerin yeniden para kazanmaya başladıkları anlamına geliyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment