Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morehead: Bitcoin 12 Ay İçinde 20 Bin Doların Üstüne Çıkabilir

Küresel ekonomi ve borsalar Koronavirüs salgınından ağır bir darbe aldılar. Deutsche Bank gibi kurumlar Koronavirüsün ekonomik etkilerinin birkaç daha hissedileceğini ve zamanla bir likidite krizine yol açabileceğini öngörüyorlar.

Pantera Capital’ın CEO’su olan ve kripto para sektöründe epey tanınan Dan Morehead de bu salgının küresel bir krize yol açabileceği görüşünde. Morehead bu krizin Bitcoin’e yarayacağını düşünüyor.

Eşi Benzeri Yok

Son zamanlarda birçok ekonomist şu anda yaşanan ekonomik gelişmelerin eşinin benzerinin olmadığını söylemeye başladı. Bazı ekonomistler Koronavirüs salgınının büyük bir ekonomik krize yol açabileceğini öngörüyorlar. Ancak bu kriz ne 1929’daki Büyük Buhran’a, ne de 2008’deki finansal krize benziyor.

Buna benzer bir yorumu kısa süre önce ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eski başkanlarından Ben Bernanke yapmıştı. Koronavirüs krizini geçmiş krizlerle kıyaslayan Bernanke, bu seferki krizin diğerlerinden çok daha farklı olduğunu vurgulamıştı

Hedge fonu yöneticisi Dan Morehead de bu seferki krizin geçmiştekilerden daha farklı olduğunu düşünüyor. Cointelegraph’ın haberine göre kendisi Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini şöyle özetliyor:

“35 yıl boyunca bu gibi küresel kriz anlarında işlem yaptım. Bu seferki kriz hiçbirine benzemiyor. Koronavirüs salgını yakın geçmişteki her tür krizden daha büyük bir ekonomik etki bırakacak.“

Bitcoin’e Yarayacak

Dan Morehead küresel ekonominin önümüzdeki birkaç ay boyunca düşüş trendine girebileceğini düşünüyor. Ancak kendisi bu sürecin özellikle Bitcoin’e yarayabileceğine inanıyor.

Morehead insanların önümüzdeki aylarda Bitcoin’e yöneleceklerini, zamanla daha fazla kişinin Bitcoin’e yatırım yapacağını düşünüyor. Morehead’e göre tüm bu gelişmeler ışığında Bitcoin fiyatının yıl sonunda 20 bin doların üstüne çıktığını görebiliriz:

“Bitcoin fiyatı önümüzdeki 12 ay içerisinde yeni bir rekor kırabilir. Bu elbette bir gecede olacak bir şey değil. Benim tahminlerime göre kurumsal yatırımcılar 2-3 ay boyunca şu an yaşadıkları sorunları çözüp portföylerini toparlamaya çalışacaklar. Ondan sonraki 3-6 ay boyunca yeni fırsatlar aramaya, kripto paralara vs. bakmaya başlayacaklar. Bu noktadan sonra bu piyasalar büyümeye başlayacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment