Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği Washington’da Bir İlçede Daha Durduruldu

ABD’nin Washington eyaletinin bir başka ilçesinin yetkilileri yeni kripto para madenciliği işlemleri hakkında bir erteleme/bekletme kararı yayınladı.

Mason İlçesinin Kamu Yararı Kurumunun (Mason County’s Public Utility District; PUD) delegelerinin çarşamba günü yaptığı açıklamada, ilçedeki elektrik şebekesine etkilerini araştırmak için güncel madencilik operasyonlarını durdurma kararı aldıkları belirtildi.

Bu dondurma işleminin ”kripto veya sanal para madenciliği, bitcoin, blockchain veya benzer amaçlarla ilgili bilgisayar veya veri işlem yüklerini” kapsadığı vurgulandı. Yetkililer şimdiye kadar onaylanmış olan uygulamaların ise bu dondurma işleminden etkilenmeyeceğinin de altını çizdi.

Elektrik idaresi yetkilisi Michele Patterson’un söylediklerine göre, yeni operasyonları kapsayan bu yeni yasaklama Kuzeybatı Pasifik’in gördüğü  ”kripto para işlemleri ile ilgili yoğun ilgi” yüzünden olduğunu açıkladı.

Açıklamalarına şöyle devam etti:

”Bu güç gereksinimlerini, sistemin bu yoğun enerji gerektiren işlemleri kaldırabilme kapasitesini değerlendirebilmek, altyapı değerlendirmesi yapabilmek ve mevcut müşterilerin güç kaynaklarını koruyabilmek için bir boşluğa ihtiyacımız var.”

Yapılan açıklamaya göre delegeler bu endişelerinin yanı sıra madencilik operasyonlarının güvenli olmaması endişesini de taşımakta.

”Diğer elektrik idareleri, herhangi bir güvenlik önemli alınmadan evlerde veya ticari binalarda”gizlice” yapılmış kripto para  işletmeleri buldu.”

Mason County Kamu Yararı Kurumu, geçtiğimiz aylarda kripto para madenciliği işlemleri hakkında dondurma işlemi yapan tek servis sağlayıcı kurum değil.

New York eyaletinde bir şehrin de yaptığı gibi, Washington Chelan County de bu yılın başında buna benzer bir dondurma işlemi yapmıştı. İki kurum da geçici yasaklama işleminin sebebi olarak madencilik işlemlerinin gerektirdiği güvenlik ve elektrik unsurlarını gerekçe gösterdi.

Buna benzer bir şekilde, hidroelektrik gücü yüzünden sektörün yoğun ilgisine maruz kalan Quebec hükumeti de yeni kripto para madencilik işletmelerinin bölgede kurulmasını geçici olarak durdurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment