Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Firması 136 Milyon Dolar Zarar Etti!

6 Mayıs tarihinde yayınlanan yıllık bilanço tablosundaki verilere göre, Kanada merkezli Bitcoin madencilik firması Hut 8, geçtiğimiz yıl 50 milyon dolar civarında kazanç elde etti ancak 140 milyon doların üzerinde zarar ile bu kazancının faydasını göremedi.

Kendisini dünyanın en büyük halka açık kripto para madencilik şirketi olarak gören Hut 8, 2018 yılında 49.4 milyon dolarlık kazanç sağladı. Şirketin faiz vergi ve amortisman öncesi karı 2018 yılı için 19.3 milyon dolar seviyelerindeydi ve bununla beraber toplam kayıp 136.7 milyon dolar olarak açıklandı.

Hut 8 şu an için dünya çapında 85 madencilik merkezini işletmekte ve 2018 yılında yaşanan sert kripto para kışından zarar gören madencilik firmalarından birisi olmaktan kurtulamadı. Ayı piyasası nedeniyle birçok kripto para biriminin değeri %80 oranında düşmüştü ve Bitcoin de bunlardan birisi oldu. Bitcoin’in düşüşüne ek olarak Bitcoin Cash hard fork’u nedeniyle dünyanın en büyük Bitcoin madencilik firmalarından birisi olan Bitmain ciddi bir küçülmeye bile gitti. Bu sebeple nispeten daha küçük bir şirket olan Hut 8’in bu denli zarar etmesi aslında olağan bile kabul edilebilir.

Firma yetkilileri bunun yanı sıra Bitcoin’in fiyatının düzelmesi nedeniyle şu an yeniden işlem yapabilecek hale geldiklerini ve şirketin büyüme odaklı bir şekilde madenciliği sürdüreceğini açıkladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment