Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Projesine 50 Bitcoin Değerinde Anonim Bağış Yapıldı!

7 Mayıs tarihinde yapılan bir açıklamaya göre, gizlilik odaklı kripto para birimi Grin‘e 50 BTC‘lik ( yaklaşık 300.000 dolar) devasa bir bağış yapıldı. Söz konusu bağışı kimin yaptığı bilinmese de, Grin ekibi konu hakkında yaptıkları açıklamada bundan çok mutlu olduklarını ve bu parayı akıllıca kullanacaklarını ifade etti.


Mimblewimble gizlilik  teknolojisini kullanan iki kripto para biriminden ikincisi olan Grin, ana ağını kullanıma açtı. Adını Harry Potter serilerindeki bir lanetten alan mimblewimble protokolü, yapılan işlemleri birlikte gönderiyor ve bu sayede halka açık dijital defterlerde bile bunların şifreli olarak kalmasını sağlıyor.

2016 yılının sonlarından beri çalışmaları devam eden Grin, bir diğer mimblewimble temelli kripto para birimi Beam’den önce tanıtılmış olmasına rağmen bundan sonra piyasaya çıkmıştı. Grin’in diğer mimblewimble temelli kripto para Beam’den farkı, geliştiricilerin projeyi tamamıyla bağışlara odaklı bir şekilde yönetmesi ve kuruculara özel hiçbir fonlamanın veya token ayırma durumunun olmaması olarak biliniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment