Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketleri Yasalara Uymak İçin İşbirliği Yapacaklar

Kripto para sektörünün en ünlü yatırımcılarından bazıları geçtiğimiz günlerde bir araya geldiler ve tamamen kripto para piyasasına özel yeni bir kara liste hazırlama fikrini tartıştılar.

Aralarında DRW Holding, Mike Novogratz’in yönettiği Galaxy Digital Holdings ve Ripple gibi dev isimlerin bulunduğu bazı kurumsal şirketler ve yatırımcılar geçtiğimiz gün Şikago’da bir araya geldiler.

Kripto para sektörünün önde gelen bu şirketleri düzenledikleri toplantı sırasında çeşitli konuları masaya yatırdılar. Değerlendirilen fikirler arasında tıpkı Crypto OTC Roundtable Asia’nın (CORA) yaptığı gibi yeni bir akreditasyon sistemi oluşturmak vardı. Kripto para şirketleri bu sistem sayesinde birbirlerinin gelişimine destek olabiliyor, böylece kripto para sektörünün genel olarak kalkınmasını sağlayabiliyorlar. QCP Capital’ın yönetici ortaklarından Darius Sit konu hakkında şu açıklamayı yapmıştı:

“Bir topluluk olarak hareket edip yasalara uymaya çalışırsak piyasadaki kötü niyetli tacirlerden ve yatırımcılardan daha kolay bir şekilde korunabiliriz. Yasal düzenleyiciler de bizim buna benzer bir sistem oluşturup kendi kendimizi düzenlememizi bekliyorlar.”

Bu şirketler bir araya geldikleri sırada kripto para sektörünün bir başka dev ismi olan Binance hack saldırısına uğramış ve toplamda 7 bin adet Bitcoin çalınmıştı. Toplamda 40 milyon dolarlık zarara yol açtığı düşünülen bu saldırının detaylarını sitemizden inceleyebilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment