Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Ağında Bitmain’den Kaynaklı Büyük Değişim!

Bitaps.com tarafından yeni yapılan bir araştırmaya göre, Bitcoin madenciliği o kadar merkeziyetsiz hale geldi ki, altı işlem onayı artık çifte harcama saldırısına karşı ”tam koruma” sağlayabilmekte.

Bitcoin Madencilik Tekelleşmesi Düşüşte

16 Ocak tarihinde son 24 saat baz alınarak yayınlanan Bitcoin madencilik ağı analizine göre, artık hiçbir madencilik havuzu tek başına toplam hashrate’in %11.4’ünden daha fazlasını kontrol etmiyor. Sonuç olarak ağ çifte harcama saldırılarına karşı da daha az işlem onayı ile daha fazla korumaya sahip.


Verilere bakıldığında özelikle en büyük Bitcoin madencilik havuzu olan Antpool’un egemenliğindeki düşüş açık bir şekilde görülebilmekte. Bitcoinist kaynağının aktardığı habere göreyse, Bitcoin madencilik ağı üzerindeki egemenliğin düşüşünün arkasındaki temel neden, Bitmain’in ve dolayısıyla Antpool’un yaşadığı düşüş. Geçtiğimiz Kasım ayında Bitcoin Cash ağında yapılan hard fork Roger Ver’in ve Bitmain CEO’su Jihan Wu’nun Bitcoin ağındaki gücünü Bitcoin Cash ağına aktarmasına neden olmuş ve madencilik ciddi anlamda zarar görmüştü.

Bitaps tarafından yayınlanan en güncel verilere göre ise, BTC.COM basın saatine göre ağ üzerindeki payını arttırıp %16’lık bir hashrate toplamına ulaşmayı başarmış. Antpool ise hala iki gün önce %10 civarında bir hashrate’i kontrol etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment