Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Ertelenen Hard Fork’unun Yeni Günü Belli Oldu!

Ethereum topluluğu, 2017 yılında alınan ilk karardan beri Constantinople hard fork’unu beklemekte ve beklenen güncelleme ilk olarak 2018 yılının sonlarında, daha sonra da 2019 yılının Ocak ayında yapılacağı şeklinde lanse edilse de, bunların ikisi de ne yazık ki ertelenmişti.

Temelde 5 adet iyileştirme (EIP) içeren hard fork’un en önemli protokolü ise, zorluk bombasını en az 12 ay erteleyecek olması ve Ether block ödüllerinin 3’te 1 oranında azaltılmasını sağlayacak olan EIP olarak bilinmekte.

Ethereum topluluğunun önde gelen isimlerinden Afri Schoedon bugün yaptığı açıklamada ”yeni güncelleme pazartesi gelecek” açıklamalarının spekülasyon olduğunu ve asıl tarihin 2 ile 6 hafta arasında olacağını belirtse de, çok daha net bir tarih başka bir geliştiriciden geldi.

Ethereum’un önde gelen geliştiricilerinden olan Péter Szilágyi, konu hakkında kendi resmi Twitter hesabından yaptığı duyuru ile, Constantinople hard fork’unun 7.28 milyonuncu block üzerinde gerçekleşeceğini ve bunun 27 Şubat olarak planlandığını vurguladı.


Beklenen hard fork, akıllı kontrat denetim firması ChainSecurity tarafından saptanan bir açık yüzünden güncellemeye saatler kala ertelenmişti ve Ethereum fiyatında kısa vadeli bir düşüş yarattı. Yeni güncelleme tarihinin belirlenmesi ile Ethereum’un tekrardan yükselişe geçip geçmeyeceği ise bilinmiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment