Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Merakla Beklenen Güncellemesi, 2-6 Hafta Sonra Gerçekleşebilir

Bu hafta başında olması beklenen ve kripto para piyasalarının merakla beklediği Ethereum Constantinople güncellemesi, saptanan bir güvenlik açığı sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Konuyla ilgili çıkan haberlerde, yeni güncellemenin şimdilik tarihinin belli olmadığı ancak yapılacak toplantı sonrasında konu ile ilgili bir açıklamanın yapılacağı ifade edilmişti.

Chain Security isimli güvenlik firmasının EIP kodunda saptadığı ve fonların farklı cüzdanlara aktarılmasına olanak tanıyan açık ile ilgili olarak, bir grup madenci ve geliştirici Ethereum’a eleştriler yağdırırken, bu detayın göz ardı edilmiş ya da atlanmış olmasının kabul edilemez olduğunu dile getirmişti.

Bunun yanı sıra bir diğer kesim de, Chain Security’e teşekkür etmiş ve saptanan bu açık sayesinde Ethereum itibarının da kurtulduğuna yönelik yorumlar yapmıştı.

Yaşanan erteleme olayı sonrasında ise, kripto para yatırımcılarının ve takipçilerinin yeni gündem maddesi, bu işin ne zaman gerçekleşeceği oldu. Twitter başta olmak üzere Reddit ve Discord gibi çeşitli sosyal medya platformlarında, yeni güncellemenin pazartesi günü gerçekleşeceği yönünde çeşitli iddialar ortaya atılsa da, Ethereum geliştiricilerinden birisi olan Afro Schoedon’a göre, bu iddialar asılsız.

Twitter’da konu ile ilgili bir açıklama yapan başarılı geliştirici, şunları söyledi:

”Yeni güncelleme pazartesi gerçekleşmeyecek. Bunu yayan kim bilmiyorum ancak, görünen o ki 2 ila 6 hafta arası bir süre gerekecek.”

Bakalım, kripto para piyasalarındaki hemen herkes tarafından merakla beklenen Constantinople, ne zaman gerçekleşecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment