Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanyol Otomobil Üreticisi SEAT; Blockchain’e Odaklanıyor

İspanyolların dünyaca ünlü araba üreticisi SEAT, Alastria konsorsiyumuna katılarak Blokchain ürünleri geliştirmek için çaba sarf edecek.

İspanya’nın en büyük araba üreticisi olan ve 1950 yılından bu yana müşterilerine hizmet veren SEAT’ın, geçtiğimiz yıl elde ettiği toplam ciro ise tam 9 milyar euro olmuştu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre bundan sonra SEAT adı ile Alastria konsorsiyumunda bulunulacağı açıklandı. Ulusal ve uluslar arası ölçekte hizmet veren 70’den fazla şirketten oluşan bu konsorsiyumun üyeleri arasında BBVA, Banco Santander, Accenture, Repsol ve Telefonica gibi dev şirketler bulunuyor.

Bu yeni hamle ile birlikte SEAT’ın, finans alanında Blockchain’i test edeceği ve sonuçlara bakacağı belirtildi. Özellikle finans alanında ve de ürün tedarik zincirinde Blockchain’den faydalanmak isteyen dev firma, bu sayede maliyetlerden düşmeyi ve daha efektif bir süreç yönetmeyi planlıyor.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan SEAT başkanı Luca de Meo, şirket olarak Blockchain teknolojsinin geleceğinden son derece emin olduklarını ifade ederken, bu Alastria konsorsiyumuna girmelerinden ötürü son derece mutlu olduklarını da ifade etti.

Bu arada, yine İspanyol basınına yansıyan haberlere göre, SEAT ile Telefonica şirketi, bir araya gelerek proof of concept temelli bir Blockchain ürünü oluşturmak istiyor. Bu oluşturulması planlanan ürünün ise, SEAT’ın İspanya’nın Martorell kendinde yerleşen otomotiv üretim fabrikasında kullanılması ve başta yan parçaların takibinin yapılması olmak üzere, birçok süreçte görev alması planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment