Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss Capital: Kurumsal Yatırımcılar Bu Yıl Piyasaya Girmeyecekler

Winklevoss Capital’ın ortaklarından Sterling Witzke, kripto para piyasasının bu yıl sergileyeceği performans hakkında bazı yorumlar yaptı. Witzke’ye göre piyasadaki bazı şeyler fazla abartılıyor ve bu da insanların lüzumsuz yere umutlanmasına yol açıyor.

İsviçre’de katıldığı bir etkinlik sırasında Cointelegraph’a konuşan Witzke, kurumsal yatırımcılarla kripto paralar arasındaki ilişkiye değindi. Witzke’ye göre kurumsal yatırımcılar bu yıl aniden piyasa giriş yapmaya başlamayacaklar.

Kripto paralar Aralık 2017’de kayda değer bir büyüme gösterdi ve Bitcoin 20 bin dolar sınırına kadar yükseldi. Witzke’ye göre bu gelişme, insanların kripto para piyasasından “çok fazla şey” beklemelerine yol açtı:

“Piyasanın 2017 sonundaki durumu çok iyi olduğu için insanlar piyasanın inanılmaz hızlı bir şekilde büyüyeceğini düşünüyorlar. Teknoloji bakımından evet, böyle bir büyüme var ama bence kurumsal yatırımcılar hala tam anlamıyla giriş yapmayacaklar. Kurumsal yatırımcıların ilgisini çekmek için daha güvenli bir piyasa sunmamız gerekiyor. Bence bu, 2019’da yaşanmayacak.”

Witzke ayrıca kripto para piyasasına girmekten çekinen yatırımcılardan bahsetti. Witzke’ye göre bunun başlıca sebebi kripto paralarla ilgili -özellikle ABD’de- yeteri kadar düzenleme olmaması.

Witzke, kripto para piyasasındaki yasal belirsizliklerin insanları korkuttuğunu ve bunun pek şaşırtıcı olmadığını düşünüyor. Özellikle ABD’deki belirsizliklerden bahseden Witzke, bu görüşlerinde yalnız değil.

ABD’deki yetkililer de Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu‘nun kripto para konusunda çok ağır ilerlediğini, kripto para düzenlemelerinin bir an önce hazırlanması gerektiğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment