Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ağındaki Hash Oranı Yükseliyor, Madenci Sayısı Artıyor

Bitcoin ağındaki hash oranı son zamanlarda yeniden artış göstermeye başladı.

Kripto para piyasasının en büyük koini olan Bitcoin, geçtiğimiz son birkaç aydır madencilik konusunda bazı sorunlar yaşıyordu. Bitcoin ağındaki hash oranının düzenli bir düşüş göstermesi, yatırımcıları endişelendiriyordu. Ancak görünüşe göre bu durum değişmeye başladı.

Bitcoin ağındaki hash oranı 7 Aralık’ta yalnızca 24 saatlik bir zaman dilimi içerisinde yüzde 7 oranında düşüş gösterdi. Bunun başlıca sebebi olarak Bitcoin fiyatında yaşanan düşüş gösteriliyordu.

Bitcoin ağındaki zorluk oranı şimdiyse yeniden ayarlandı ve Aralık ayının başındakine oldukça benzer durumda. Blockchain.com ve DRIVE Insider gibi kaynaklar gösteriyor ki Bitcoin’deki hash oranı 40.219.475.700 GH/s’ye kadar yükseldi.

Kaynak: Blockchain.com

Zorluğun Önemi

Bitcoin ağındaki zorluk oranlama mekanizması, Bitcoin fiyatından kısmen bağımsız şekilde hareket ediyor.

Bu mekanizma sayesinde ağdaki madenci sayısının azalması durumunda madencilik zorluğu da düşürülüyor ve böylece ağın yavaşlamasının önüne geçiliyor. Bu zorluk oranının artması, genellikle ağdaki madenci sayısının artış gösterdiği anlamına geliyor.

Bitcoin’in şu anki hash oranı, Ocak 2018’deki oranın neredeyse üç katı kadar. Ayrıca Ocak 2019 ile Ocak 2018 dönemleri arasındaki zorluk oranını kıyasladığımızda bu oranın şu anda 2 buçuk kat daha fazla olduğunu görüyoruz.

Kripto para madenciliğiyle ilgili son zamanlarda çıkan haberler pek olumlu değil. Piyasada yaşanan düşüş, pek çok madencinin işi bırakmasına yol açıyor. Ancak Bitcoin ağındaki bu gelişme, bu olumsuz atmosferin değişebileceğinin göstergesi olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment