Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Devi Bitfury, Bu ”Sihirli” Sıvı İle Soğutma İhtiyacını Yüzde 95 Azaltıyor!

Kripto para piyasası bir hayli zor günler yaşarken, Bitfury Group ise Tiflis, Gürcistan içerisindeki 40 megawatt’lık madencilik tesisinde yeni bir ”sihirli” sıvı kullanmaya başladı.

Bloomberg‘in haberine göre firmanın soğutma teknolojilerine olan yatırımı, madencilerin kendi enerji yoğunluklu bilgisayarlarını soğutmak için neler yapabileceğini bir göstergesi. Bloomberg Temmuz ayında Bitfury’nin Tiflis içerisinde bulunan tesisine yaptığı bir ziyarette, 160 madencilik soğutma tankının geniş ölçüde özel üretilmiş bir sıvı ile kaplandığını gördü. Firma 3M Co. firmasından aldığı Novec isimli bir sıvıyı kullanıyor ve bu sıvı aynı zamanda çölden su çıkarmak veya yarış otomobillerinde çıkan yangını söndürmek için de kullanılmakta.

CEO Madenciliğin Çok Kazançlı Olduğunu İddia Ediyor

Bitfury firmasının CEO’su Valery Vavilov, söz konusu soğutma sıvısı ve teknolojisi ile hem alan gereksiniminden hem de enerji ihtiyacından kesinti yapabildiğini vurguladı. Başarılı CEO madencilik etkinliğinin kazançlı olmaya devam ettiğini ve firmanın da daha uzun süreler Bitcoin madenciliğine devam edeceğini belirtti.

Bitfury’nin sahip olduğu soğutma sisteminin üreticisi olan Allied Control firmasının CEO’su Kar-Wing Lau’ya göre, özel sıvı ile yapılan soğutma sistemi madencilik için gereken alanı 3’te 1 oranında azaltıyor. Bitfury bu özel soğutma teknolojisi için kırsaldaki bulut hizmeti sağlayıcısı firmalardan da talep olacağını düşünmekte.

Bitfury sahip olduğu tesis ile Asya ve Avrupa arasında yer alan Gürcistan’ı, Çin’den sonra dünyanın en büyük ikinci madencilik bölgesi haline çevirdi. Firmanın Gürcistan’ı seçmesinin sebebi ise ucuz enerji, pahalı olmayan arazi ve hükümetin uyguladığı vergi yöntemleri.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment