Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’su Dorsey, Kongreye Yaptığı Konuşmada Blockchain Alanını İncelemekte Olduğunu Belirtti

Twitter CEO’su Jack Dorsey, Çarşamba günü katıldığı Kongre Komitesinde, sosyal medya devinin kendi platformuna çeşitli çözümler üretmek için blockchain alanını incelemekte olduğunu belirtti.

Dorsey söz konusu açıklamasını Kaliforniya Temsilcisi Doris Matsui‘nin kullanıcı gizlilik koruması, yanlış bilgilendirme, içerik yönetimi ve Twitter üzerindeki politik olaylar hakkında sorduğu soruya cevap olarak yaptı.

Matsui:

”Daha önce yanlış bilgilendirmeyi ve sahteliği önlemek için kimlik doğrulamayı sağlamak adına blockchain teknolojisinin de aralarında olduğu çeşitli uygulamalara olan ilginizden bahsetmiştiniz. Blockchain için hangi potansiyel uygulamalardan söz edebilirsiniz?”

Bu yılın başlarında Bitcoin’in ”internet’in para birimi” olacağını umduğunu söyleyen Dorsey ise şu cevabı verdi:

”İlk ve en önemli iş olarak çözmeye çalıştığımız ve müşterilerimiz için çözmekte olduğumuz problemler ile işe başlamalıyız ve bizi hızlandırıp hızlandıramayacağını görmek veya elde edeceğimiz sonuçları çok daha iyi yapıp yapamayacağını belirlemek için bütün mevcut teknolojilere bakmamız gerekiyor. Blockchain kullanılmayan çok fazla potansiyeli olduğunu düşündüğüm bir tanesi ( teknoloji ), özellikle dağıtık güven ve dağıtık uygulama yönünden.”

”Henüz işin derinine inmedik çünkü  öncelikle bu teknolojiyi Twitter üzerinde karşılaştığımız sorunlara nasıl uygulayabileceğimizi anlamak istiyoruz. Ancak firma içerisinde bugün bile konu hakkında düşünen kişiler var.”

Dorsey yaptığı bu açıklamalar ile Twitter’ın son dönemlerde başını çok fazla ağrıtan sahte hesap ve yanlış bilgilendirme konularında blockchain kullanabileceği ihtimali inanılmaz derecede arttı. Twitter’daki scambot olayları o kadar artışa geçti ki, geçtiğimiz aylarda Elon Musk bile konudan muzdarip olduğunu hafif alaycı bir dille aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment