Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Devi Bitmain’in Halka Arz Başvurusu Zaman Aşımına Uğradı!

Bitcoin ve kripto para madencilik devi Bitmain‘in Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası (HKEX) bünyesinde yaptığı ilk halka arz (IPO) başvurusu resmen zaman aşımına uğradı ve artık bu konuda hiçbir yeni işlem yapılamayacak.

HKEX’in internet sayfasında yapılan bir güncellemeye göre, Bitmain’in başvurusu direkt olarak ”pasif başvurular” kısmına aktarıldı ve bunun temel nedeni 26 Eylül tarihinde yapılan ilk başvurunun üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hiçbir ilerlemenin kaydedilmemesi. Bitmain hala listelenme konusunda çalışmalar yapmak isterse, tekrardan başvuru yapması gerekecek ancak madencilik devinin ilk başvurusunda verdiğinden çok daha fazla finansal kayıt sunması da şart koşuluyor.

Bitmain yaptığı ilk başvuruda açıkladığı mali kayıtlar ile gündeme oturmuştu ve 2018 yılının ilk yarısında 1 milyar dolardan fazla net getiri birçok kişiyi imrendirmişti. 2017 yılının tamamında 1 milyar dolarlık getiriyi zar zor elde eden Bitmain’in 2018 yılının yarısında bunu elde etmesi, yılın devamı için benzer bir sonuç doğurmadı. İddialara göre HKEX de özellikle bu durumdan ve kripto para piyasasındaki değişimlerden dolayı Bitmain’in başvurusunu onaylama konusunda çekincelere sahipti.

Bitmain’in yanı sıra Canaan Creative ve Ebang da HKEX’e başvuru yapan madencilik devlerinden ikisi olarak biliniyor. Bitmain 2018 yılının üçüncü çeyreğinde yaklaşık 500 milyon dolarlık bir zarar etti ve şu sıralar ciddi anlamda bocalamakta. Firma geçtiğimiz aylarda CEO’su ve eski kurucu ortaklarından Jihan Wu ile yollarını ayırmak zorunda kalmış ve ciddi bir sayıda işten çıkarmaya başvurmuştu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment