Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Bireysellik İlkesini Geride Bırakmalıyız

Vitalik Buterin kripto para sektörünün artık o eski bireysellik ilkesini bir kenara koyup gerçekten toplumsal bir etki yaratabilecek, yenilikçi projelere odaklanması gerektiğini düşünüyor.

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin geçtiğimiz günlere Detroit’te gerçekleşen RadicalxChange adlı konferansa katıldı ve kripto paralar hakkında kapsamlı yorumlar yaptı.

Buterin konferans sırasında yaptığı konuşmada kripto paraların ilk başlarda cypherpunk hareketinin bir neticesi olarak çok bireysel odaklı tasarlandıklarını belirtti. Buterin’e göre kripto paralar bu ilkeyi geride bırakıp özerkliğe ve gizliliğe odaklanmalılar.

Paranın kendi özüne son derece sosyal bir kavram olduğunu vurgulayan Buterin; kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin de bu doğrultuda ilerlemesi gerektiğine inanıyor.

Kripto para sektörünün en önemli isimlerinden biri olarak gösterilen Vitalik Buterin; kripto para sektöründeki sosyal yönetim modellerinin, kimlik oluşturma ve topluluk üyeliği süreçlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Günümüzdeki teknolojilerin oldukları gibi kalmaları gerektiğini söyleyen, yenilik istemeyen kişiler ya “1950’lerdekine benzer, merkezi bir devletçilik” peşinde koşuyorlar ya da “refahın biraz daha yüksek olduğu, serbest piyasalı bir kapitalist düzen” istiyorlar. Buterin’e göre bu iki düşünce de aslında “çıkmaz sokak”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment