Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Devi Canaan, Başka Bir IPO Girişimi Planlıyor!

Avalon Bitcoin madencilik cihazlarının üreticisi olarak bilinen Canaan Creative, konuya yakın kişilerin yaptıkları açıklamalara göre başka bir halka arz girişimi planlamakta.

Firmaya yakın bir kaynağın aktardığı bilgilere göre, şirketin ana hissedarları şuan için kendi hisselerini Şanghay Menkul Kıymet Borsası bünyesinde yeni oluşturulmuş Bilim ve Teknoloji Yenilik Kurulunda listelemeyi planlamakta. Coindesk kaynağının aktardığı haberin devamında, planın şuan için hala tartışma aşamasında olduğu ve net bir karara varılmadığı da vurgulanıyor.

Canaan Creative daha önce aynı Bitmain gibi Hong Kong Menkul Kıymetler Borsasına bir ilk halka arz (IPO) başvurusunda bulunmuş ancak bu daha sonra zaman aşımına uğramıştı. CoinDesk’in haberinde değindiği ikinci bir kaynak, kripto para madencilik firmasının hem Çin hem de ABD içerisinde yeni bir IPO başvurusu yapabileceğini ön plana çıkarmakta.

2018 yılı toplam piyasa hacmine göre dünyanın en büyük dördüncü menkul kıymet borsası konumunda olan Şanghay Menkul Kıymet Borsası, Çin Başkanı Xi Jinping’in yerel teknoloji startup firmalarına daha rahat fon toplayabilme imkanı sunmak için yeni planını açıklamasından yaklaşık dört ay sonra, 1 Mart tarihinde yeni ticari kurulunu duyurmuştu.

Canaan yeni bir halka arz peşinde olsa da, CoinDesk’in aktardığına göre yatırımcı çekme konusunda büyük sıkıntılar yaşayabilir ve bunun en büyük sebeplerinden birisi de kripto para sektörünün sert bir düşüş yaşaması. Canaan Creative henüz konu hakkında resmi bir açıklamada ise bulunmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment