Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Global Metal Trading Platformu LME de Blockchain’e Yatırım Yapıyor

Metal ürünlerinin dünya pazarında trading işlemlerinin yapıldığı London Metals Exchange, Financial Times’ın vermiş olduğu bilgilere göre, ürün tedarik zincirlerinde Blockchain ile ilgili olarak bir hamle yapma arayışında.

Konuyla ilgili ismi açıklanmayan kaynakların geçtiği bilgilere göre, global metal ticaretinin kalbinin attığı platform olan LME’de, sektör paydaşlarının katılımları ile şeffaflık ve hızı arttıracak bir Blockchain hamlesinin temelleri atıldı.

İsviçre merkezli metal devi Mercuria’nın liderlik edeceği bu girişimde aynı zamanda ING ve Macquaire gibi bankalar da yer alacak.

‘Forcefield’ adı verilen bu Blockchain odaklı çözüm ile birlikte, tüccarlar satın aldıkları metallerin orjinlerini de görüp takip edilebilecek. Ayrıca bu hamle ile, çevreci grupların dünya genelindeki metal ticaretinin olumsuz etkilerine yönelik kaygılarının da giderilmesi amaçlanıyor.

Konuyla ilgili fikirleri sorulan LME CEO’su Matt Chamberlain ise, planın gerçekten var olup olmadığı ile ilgili bilgi vermekten kaçınırken, buna karşın Blockchain teknolojisi hakkında övgü dolu sözler kullandı.

Chamberlain, Blockchain’in bu alanda etkin olabileceğini ifade ederken şunları söyledi:

”Metalinizin nerede olduğunu biliyorsunuz; metalin size ait olduğunu kanıtını görebiliyorsunuz fakat kimse sizin neyi aldığınızı ya da nerede olduğunu bilemiyor. Bu tarz bir vizyon gerçekten de bu sektör için harika olabilir. Eğer biz de metal sektörü olarak bu alanda bir araya gelirsek; bunu hayata geçirdiğimiz takdirde, metal ticareti için büyük bir zafer kazanmış oluruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment