Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Firmaları İşten Çıkarmaları Arttırdı

Kanada’nın TSX Venture borsasında listelenmiş olan kripto para madencilik firması Bitfarms, Koronavirüs‘ün etkileri nedeniyle ciddi bir işten çıkarma yaptığını açıkladı.

Pazartesi günü açıklanan haberde, Bitfarms’ın bu hamleyi geçici olarak yaptığı ve hükümet tarafından yayınlanan Koronavirüs’ün yayılmasını engelleme bildirisine uydukları belirtildi. Bitfarms buna ek olarak uzun vadeli karlılık için bazı masraflarda da azalmaya gittiklerini belirtti.

Bitfarms CFO’su John Rim, konu hakkında yaptığı açıklamada aylık genel masraflarını azalttıklarını ve bütün masraflar açısından %20 ile %25 oranında bir azalmaya gideceklerini belirtti. Rim açıklamasının devamında madencilik sektöründeki kısa vadeli volatilitenin de bu kararı almalarında etkili olduğunu belirtti.

Bitcoin Halving için 1 aydan da az bir süre kaldı ve bu gelişme ile beraber 1 bloktan elde edilecek BTC miktarı 12,5’tan 6,25’e düşürülecek. Bu da işleri zaten kötü giden Bitfarms için iflas bayrağının çekilmesi anlamına gelebilir. Bitcoin madencilik şirketi de bu sebeple ciddi bir iş gücü düşüşüne gitti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment