Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ile Altın Alıp Satabilirsiniz

P2P (eşten-eşe) ticaret platformu Paxful, Bitcoin kullanıcılarına yönelik yeni bir duyuru yaptı. Şirketin açıklamalarına göre Bitcoin kullanıcıları artık Paxful üzerinden altın satın alabilecekler.

Alım-Satım

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız yazılarda dünyadaki altın krizinden bahsetmiştik. Paxful şimdi hem altın yatırımcılarını hem de Bitcoin kullanıcılarını ilgilendiren bir adım attı.

Paxful kullanıcıları şu anda Bitcoin almak için 300’den fazla ödeme yöntemini kullanabiliyorlar (yüz yüze ödeme, banka transferi vs.). Kullanıcılar artık Bitcoin almak için altın da satabilecekler. İsteyen tam tersini yapıp elindeki Bitcoin’i altın almak için de kullanabilecek. Paxful CEO’su Ray Youssef bu yeni hizmet hakkında şunları söylüyor:

“İnsanlar son haftalarda yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından altını hala güvenli bir liman olarak kullanıyorlar. Bitcoin ile, yani dijital altın ile altın alıp-satabilmenin sembolik bir yanı da yok mu?”

Youseef’in açıklamalarına göre şu anda piyasada Bitcoin ile altın alıp-satmak isteyen çok fazla sayıda insan var. Buna kendisinin de “şaşırdığını” söyleyen Youseef, piyasada bu konuyla ilgili “yoğun bir talep” olduğunu söylüyor.

İşlemler Nasıl Olacak?

Bitcoin ile altın almak isteyen Paxful kullanıcıları, uygun bir satıcı bulduktan sonra işlem yapabilecekler. Kullanıcılar satıcıya BTC gönderdikten sonra bu BTC’ler bir süreliğine Paxful’un hesabında tutulacak. Satıcının 21 gün içerisinde altını temin etmesi gerekecek. Altın alıcıya ulaştıktan sonra Paxful’un hesabındaki BTC’ler de satıcıya aktarılacak.

Paxful kullanıcılarının bu süreç içerisinde olabildiğince dikkatli hareket etmeleri gerekiyor. Paxful’un kullanıcılara tavsiyesi ödeme yapmadan önce “altının kalitesini kontrol etmek.” Kullanıcılar ayrıca herhangi bir işlem yapmadan önce karşı taraftan şu bilgileri isteyebilirler:

  • Fatura
  • Altının gerçek olduğuna dair belge
  • Karşı tarafın kimlik bilgilerinin fotoğrafı
  • Altının fotoğrafı
  • Kargo numarası
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment