Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Konseyi Açıkladı: Bitcoin (BTC) Madenciliği Dünyadaki En Sürdürülebilir Enerji Sistemine Sahip

Bitcoin Madencilik Konseyi’nin (BMC) en son açıklanan 2022 ikinci çeyrek raporuna göre Bitcoin (BTC) madencilik cihazlarına güç sağlamak için kullanılan elektriğin yaklaşık %60’ı yenilenebilir kaynaklardan geliyor.

Bitcoin Madencilik Konseyi (BMC) tarafından 19 Temmuz‘da yayınlanan 2. çeyrek raporuna göre küresel Bitcoin madencilik endüstrisinin yenilenebilir enerji kullanımının 2021’in ikinci çeyreğine göre %62022’nin ilk çeyreğine göre %2 arttığı ve son çeyrekte %59,5’e ulaştığı tespit edildi. Konsey açıkladığı raporda “Bitcoin madencilik sektörü dünyadaki en sürdürülebilir endüstrilerden biri” olduğuna yer verdi.

Konsey, madencilerin yenilenebilir enerji kullanımındaki artışın madencilik verimliliğindeki artışla aynı zamana denk geldiğini tespit etti. İkinci çeyrekte Bitcoin madenciliği zorluk oranı yıllık bazda %137 artarken, enerji tüketimi sadece %63, madenci verimliliği %46 artış gösterdi.

Konsey, raporun yanı sıra 19 Temmuz günü Michael Saylor ile konu hakkında bir röportaj gerçekleştirdi. Microstrategy CEO’su Saylor söz konusu röportajda şu açıklamalarda bulundu:

2022’nin ikinci çeyreğinde, Bitcoin madencilik verimliliği geçen yıla kıyasla %46 yükseldi ve yenilenebilir enerji kullanım oranı %59,5 seviyesine ulaştı. Bitcoin ağı geçen yıla göre %137 daha güvenli ve bunun yanı sıra enerji kullanım oranı sadece %63 arttı. Daha temiz ve verimli bir endüstri bulmak zor.

Ayrıca açıklanan bu rapor, Bitcoin madenciliğinin dünya çapında üretildiği tahmin edilen 34,8 milyar metrik ton (BMt) karbon emisyonunun sadece %0,09‘unu oluşturduğunu ve küresel enerji arzının sadece %0,15‘ini tükettiğini ortaya koydu.

Saylor verdiği brifingde, Bitcoin karşıtlarının ağın güç tüketimi hakkındaki tahminlerinin şu ana kadar yanlış olduğunu kaydetti:

İnsanlar bir süredir Bitcoin’in dünyadaki tüm enerjiyi tüketeceğini öngörüyordu. Verimlilik dinamiği nedeniyle bu olamaz ve olmayacaktır.

Rapore göre, “Bitcoin fiyatı arttıkça, ASIC madencilik ekipmanına olan talep de artmakta ve bu da cihaz inovasyonunu teşvik etmektedir. Daha verimli cihazlar daha uygun maliyetli ve kârlıdır, daha az kârlı cihazları piyasadan kaybolmaya zorlayarak tüm endüstriyi daha verimli hale getirir.”

Geçen hafta Senatör Warren da dahil olmak üzere altı ABD milletvekili, Çevre Koruma Ajansı‘na (EPA) ve Enerji Bakanlığı‘na (DOE) bir mektup göndererek hükümetten madencilik şirketlerinden emisyonları ve enerji kullanımları hakkında rapor vermelerini talep etmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!