Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Rekoru Fiyatlara Yansıdı: “Hala Çekici Bir Giriş Noktasında”

ABD borsasında işlem gören Bitcoin madencileri, hash oranının rekor kırmasıyla ivmelendi.

JPMorgan’ın yayınladığı bir rapora göre ABD borsalarında işlem gören Bitcoin madencilik şirketleri, ekim ayında global ağın hash oranının %29’una ulaşarak rekor kırmasıyla ivmelendi.

Bu oran, JPMorgan tarafından izlenen 14 ABD merkezli Bitcoin madencilik firmasının bir araya gelmiş hash oranını temsil ediyor ve bu oran yıl başından bu yana yaklaşık %70 artış gösterdi.

Analistler Reginald Smith ve Charles Pearce’ın belirttiğine göre bu firmaların toplam hash oranı 80 EH/s’den 194 EH/s’ye çıkarak yıl başından bu yana %70 artarken, Bitcoin ağının toplam hash oranı ise %33’lük bir artışla 672 EH/s’ye yükseldi.

Bu büyüme, yıl içinde gerçekleşen Bitcoin yarılanmasından bu yana %8 artış anlamına geliyor ve özellikle halka açık madencilik şirketlerinin daha yüksek verimlilik ve finansman avantajları yansıtmasını sağlıyor.

Bitcoin madenciliği odaklı hisse fiyatlarında 2 kat artış

Ağın hash oranı ekim ayında %4 artarken, hash fiyatı (madenciliğin günlük karlılığını ölçen bir değer) ise eylül sonundan bu yana %1’den az artış gösterdi.

JPMorgan, madencilik firmalarının toplam piyasa değerinin eylül sonundan bu yana %7 arttığını, ancak madencilik gelirlerine kıyasla bu şirketlerin hisse fiyatlarının 1,9 kat seviyesinde işlem gördüğünü ve bu durumun olası bir “çekici giriş noktası” oluşturduğunu aktardı.

Ayın ilk iki haftasında Bitcoin’in değer kazanmasıyla birlikte, madencilik hisselerinde de toparlanma yaşandığı vurgulandı. Özellikle yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) alanında faaliyet gösteren şirketlere yönelik anlaşmalarda ilgi devam etti söylendi.

Greenidge Generation (GREE) %29’luk kazançla sektörün en iyi performans gösteren firması olurken, Stronghold (SDIG) %17’lik düşüşle en kötü performansı sergiledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!