Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Zorluğunda 70 Günün Ardından Düşüş!

Bitcoin (BTC) madencilik zorluk seviyesi, 70 günlük yükselişin ardından düşüşe geçti.

BTC.com üzerinde yer alan verilere göre Bitcoin madencilik zorluğu, son ayarlama ile birlikte %1,45 düşerek iki aydan uzun süredir devam eden yükseliş serisini bozdu. Bitcoin madencilik zorluğu gerçekleşen bu ufak çaplı düşüş ile 48,01 trilyon seviyesine gerilemiş oldu.

Son olarak 20 Nisan tarihinde gerçekleşen ayarlama ile %1,72 yükseliş yaşayan madencilik zorluğu, geçtiğimiz son 5 ayarlamada yükselmişti. Bir sonraki ayarlamaya henüz 12 gün kadar bir süre olsa da şu anki tahminlere göre Bitcoin madencilik zorluğunun %0,82 düşmesi bekleniyor.

Öte yandan verilere göre Bitcoin hash oranı da 348,33 EH/s gibi rekor bir seviyede bulunuyor. Buna rağmen Bitcoin madencilerinin blockchain üzerinde yeni bir blok oluşturması hala 10 dakikadan az bir süre alıyor. Bitcoin madencilik zorluğu, sene başından bu yana yaklaşık %30 yükselirken Bitcoin fiyatı aynı zaman diliminde yaklaşık %70 artış gösterdi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saat içerisinde %0,6 yükseliş yaşadı ve haberin kaleme alındığı sıralarda 29.400 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!