Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Zorluğunda Bir İlk: 50 Trilyonluk Yeni Rekor!

Bitcoin (BTC) madencilik zorluk seviyesi, son ayarlama ile 50 trilyon seviyesini aştı ve yükseliş serisine devam ederek yeni bir rekora imza attı.

Btc.com üzerinde yer alan verilere göre Bitcoin madencilik zorluğu, son ayarlamayla birlikte %3,40 oranında artış göstererek tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı ve yeni bir rekor kırdı. Bitcoin madencilik zorluğu gerçekleşen bu artış ile 51.23 trilyona ulaşmış oldu.

Son olarak 4 Mayıs tarihinde gerçekleşen ayarlama ile %1,45 düşüş yaşayan Bitcoin madencilik zorluğu, son iki ayarlamada gösterdiği kayda değer oranlarda artış ile yükselmeye devam ediyor. Bir sonraki ayarlamaya henüz 13 gün kadar bir süre olsa da şu anki tahminlere göre Bitcoin madencilik zorluğunun %1,25 düşmesi bekleniyor.

Öte yandan güncel veriler göz önüne alındığında Bitcoin fiyatındaki yükselişe paralel olarak artmaya devam eden Bitcoin madencilik zorluğu, sene başından bu yana yaklaşık %35 yükselirken Bitcoin fiyatı aynı zaman diliminde yaklaşık %60 artış gösterdi.

CoinGecko son 24 saat içerisinde %1,5 düşüş yaşayan Bitcoin, yazım esnasında 26.810 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!