Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Zorluğunda Çift Haneli Artış: Yeni Rekor!

Bitcoin (BTC) madencilik zorluk seviyesi son ayarlamayla birlikte üç aylık zaman diliminin ardından çift haneli yükseliş yaşayarak yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

Madenciler için kritik verilerden birini temsil eden Bitcoin madencilik zorluğunda üç aylık zaman diliminin ardından çift haneli yükseliş görüldü. Son olarak ocak ayının başında %3,59’luk düşüşle madencilere umut veren zorluk seviyesi görünen o ki madencilik şirketlerinin iflaslarına ve fiş çekmelere rağmen artmaya devam ediyor. Son ayarlamalarla birlikte zorluk seviyesi %10,26 artarken zorluk ise rekor kırarak 37,59 trilyona yükseldi.

Zorluk seviyesindeki yükseliş madencilerin işçilik maliyetlerini artırırken Bitcoin bulma oranını da düşürüyor. Bu negatif bir etki olarak görülse de öte yandan Bitcoin’in, son günlerde yaşadığı yükselişle FTX iflasından dolayı yaşanan düşüşü telafi etmiş olması bir nebze olsun madencilere umut vermiş olabilir.

Bununla birlikte Bitcoin madencilik zorluğunun bir sonraki ayarlamasına henüz daha 13 günlük bir süre bulunsa da tahminlere göre gelecek ayarlamayla zorluk seviyesinin %0,09 T yükselmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!