Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Açıkladı: İflas Sürecinden Çıkmaya Hazırlanıyor

Kripto para madencilik şirketi Core Scientific, yeniden yapılanma planının mahkemeden onay almasıyla birlikte iflas sürecinden çıkmaya hazırlanıyor.

Core Scientific tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Teksas’taki mahkemeden gelen onayla birlikte bu ayın sonunda Nasdaq’ta yeniden kotelenmeyi de planlıyor.

Yeniden yapılanma planı kapsamında şirket kaynaklarının yaklaşık %60’ı paydaşlara verilecek ve şirket, borçlarının tamamını kapatacak.

Core Scientific CEO’su Adam Sullivan, “Bugün planı onaylamak için alınan karar, yeniden yapılanmamız için bir dönüm noktasıdır. Bu ayın sonunda eskisinden daha da güçlü bir şirket olarak, başarı isteyen, motivasyonu yüksek bir ekiple birlikte yeniden doğmaya hazırız.” dedi.

Core Scientific, 2021’deki boğa piyasası döneminde halka açık şirketler arasında en fazla hash oranına sahip olan isimdi.

Şirket, faaliyetlerine yeniden başlarken 182 bin madencilik cihazı kullanmayı, bunların sayısını 2027’de 1,1 milyona çıkarmayı planlıyor. Şirket ayrıca bu yıl toplamda yaklaşık 600 milyon dolar gelir öngörüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!