Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Almak İstediği Rakibinin Planına Yanıt Verdi, Toplamaya Devam Etti!

Riot Platforms, Bitfarms’ın “zehir hapı” planına yanıt verirken hisse satın almaya devam ediyor. 

Bitcoin madencilik şirketi Riot Platforms’un satın almak istediği Bitfarms, geçtiğimiz günlerde herhangi bir şirketin 20 Haziran-10 Eylül tarihleri arasında Bitfarms paylarının %15’ten fazlasını alması ihtimaline “zehir hapı” planı ile karşı önlem almıştı.

Buna karşın Riot Platforms’un CEO’su 12 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada, Bitfarms’ın devralmayı engelleme planlarının geleneksel iş anlayışının dışında olduğunu belirtirmişti. Riot Platforms bu açıklamayı yaptığında Bitfarms’ın halihazırda %12’lik hissesini satın almıştı. Bitfarms da buna karşı önlem almayı planlıyordu.

Daha sonra Riot Platforms tarafından yapılan açıklamada, geçen hafta boyunca açık piyasada yaklaşık 6 milyon Bitfarms hissesi satın alındığını ve hisse oranının %13.1’e çıkardığı duyuruldu.

Riot Platforms CEO’su Jason Les konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Bitfarms’taki ciddi kurumsal yönetim sorunlarını ele almak ve hissedarların şirketin geleceği hakkında söz sahibi olmasını sağlamak için baskı yapmaya devam edeceğiz.

Alımlar devam etti

Tüm bu gelişmeler üzerine Riot Platforms, geçen ay neredeyse 1 milyar dolara satın almaya çalıştığı Bitfarms’tan hisse başına yaklaşık 2,70 dolara toplamda yaklaşık 3.87 milyon dolar değerinde 1.432.063 hisse daha aldığını açıkladı.

Reuters tarafından yapılan haberde, Bitfarms’ın planına göre Riot’un 20 Haziran’dan 10 Eylül’e kadar %15’ten fazla Bitfarms hissesine sahip olması durumunda şirket yeni hisseler ihraç ederek bu hissenin varlığını seyrelteceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!